Webshop

PULLBACK UNIT för ROBOTRAX® 3D-robotsläpkedja

Ökar livslängden på din robotkedja och minskar driftstopp

PULLBACK UNIT för ROBOTRAX® 3D-robotsläpkedja

Den aktiva PULLBACK UNIT (PBU) från vår samarbetspartner Kabelschlepp ser till att ROBOTRAX®-kedjan styrs och dras tillbaka på ett tillförlitligt sätt. Detta ökar livslängden och minskar driftstopp.

PULLBACK UNIT för ROBOTRAX® 3D-robotsläpkedja – ökar livslängden och minskar driftstopp

3D-LINE ROBOTRAX är en serie hybrider mellan släpkedja och slang, som lämpar sig mycket bra för robotapplikationer och andra applikationer med snabba rörelseförlopp och 3D-rörelser; samtidig böjning och vridning. "Slangkedjorna" är extremt tåliga och klarar av riktigt tuffa tag!

I vårt sortiment finns också en mängd smarta tillbehör till dessa, som hållare, slitskydd och dragavlastningar. PULLBACK UNIT är ett nytt tillbehör som automatiskt håller undan slang-slack.

Håller kedjan spänd – minskar slitage

Det är ett känt problem i automatiserade tillverkningsprocesser; snabba rörelsesekvenser och stora arbetsrörelser gör att den relativt långa och löst hängda robotkedjan slår mot robotarmen. Det helt underhållsfria tillbehöret PULLBACK UNIT förhindrar detta genom att hålla kedjan spänd, vilket minskar slitage, ökar livslängden och gör att dyra driftstopp kan undvikas. Enhetens kompakta design ger färre utskjutande konturer och lägre risk för kollisioner. Den maximala flexibiliteten för styrningen av robotkedjan är fortfarande säkerställd.

Även lämplig för eftermontering i befintliga produktionsceller

PULLBACK UNIT har visat sig vara framgångsrik i en mängd olika applikationer. Den kan användas på robotar oavsett storlek, tillverkare och typ och är även lämplig för eftermontering och modernisering av befintliga produktionsceller. Standardfästen för robotar från KUKA, ABB och FANUC finns tillgängliga. Enheten kan installeras vertikalt, horisontellt eller på ovansidan; förlängningslängden är 350 mm. PULLBACK UNIT finns för ROBOTRAX®-typerna R040, R056, R075, R085 och R100.

Egenskaper

  • Anpassad för att minska slitaget på robotkedjan
  • Minskar slitaget på kabel och slang för att undvika dyra driftstopp
  • Låg vikt och litet format för att lätt kunna anpassas till roboten
  • Standardfästen för ABB, KUKA och Fanuc finns tillgängliga
  • Kan installeras vertikalt, horisontellt eller på ovansidan
  • Förlängningslängden är 350 mm
  • Finns för ROBOTRAX®-typerna R040, R056, R075 och R100
  • Helt underhållsfri.